cazibe_sayar

BAŞSAĞLIĞI

Bölümümüz Emekli Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Cazibe Sayar

vefat etmiştir.

Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve

İTÜ Camiasına başsağlığı dileriz

 

 

1950- 1955 yılları arasında yürüttüğü “Haliç-Küçükçekmece Gölü Bölgesinin Jeolojisi” konulu tez çalışması ile İTÜ Maden Fakültesi’nde verilen ilk doktora ünvanını kazanan emekli öğretim üyemiz Prof.Dr. Cazibe Sayar 20 Ocak 2021 Çarşamba günü vefat etmiştir.

1925 yılında Aydın’da doğan Prof.Dr. Cazibe Sayar, 1949 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeoloji Bölümünü fakülte birincisi olarak bitirmiştir. 1950- 1955 yılları arasında yürüttüğü “Haliç-Küçükçekmece Gölü Bölgesinin Jeolojisi” konulu tez çalışması ile İTÜ Maden Fakültesi’nde verilen ilk doktora ünvanını kazanan Hocamız, 1961’de doçent, 1980’de profesör ünvanını almıştır. 1958-1959’da Londra Imperial College, Royal School of Mines ve London National History Museum’da, 1987’de İngiltere’de, National Museum’da, ABD’de Washington Geological Survey’de, 1988’de Almanya Hamburg Jeoloji ve Paleontoloji Enstitüsü’nde araştırma ve incelemeler yapmıştır. İstanbul ve çevresinin jeolojisi ile ilgili sayısız çalışmalara ve değerli buluşlara imza atan Hocamız, 42 yıl 7 ay faal olarak hizmette bulunduğu İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki görevinden 1992 yılında emekli olmuştur.

 

Görevi süresince yayımlamış olduğu ders kitapları, yürüttüğü proje çalışmaları, gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası makaleler ile Paleontoloji alanında bilime çok değerli katkılarda bulunan Hocamızı,

 

saygı ile anıyor, ailesine, sevenlerine ve yer bilimleri camiasına başsağlığı diliyoruz.

 

Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanlığı

 

 

Prof.Dr. Cazibe Sayar Hakkında