İTÜ tarafından 17-20 Ekim tarihleri arasında Aydın Didim’de 9. Jeokimya Sempozyumu düzenlendi. Dünyanın birçok üniversitesinden katılan bilim insanları sempozyuma yoğun ilgi gösterdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından gerçekleştirilen 9. Jeokimya Sempozyumu’na (9th Geochemistry Symposium) dünyanın birçok üniversitesinden bilim insanları katıldı. 17-20 Ekim tarihlerinde Didim Laur Hotel’de gerçekleştirilen sempozyuma başkanlık yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Kumral, katılımcılara teşekkür ederken şu sözleri dile getirdi: “Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Jeokimya Sempozyumu’nda çevre sorunlarından endüstriye, madencilikten atmosfere kadar birçok alanda sunumlar yapıldı. Katılımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz. Sempozyumumuzun; kültürü, tarihi ve doğasıyla ülkemizin en güzel ilçelerinden biri olan Didim’de gerçekleştirilmesinden büyük mutluluk duyuyoruz.”

Dünyanın birçok bölgesinden katılım sağlayan yaklaşık 250 bilim insanı sempozyumda madencilik, çevre, atmosfer, endüstri, yeraltı suyu, petrol, jeotermal, deniz ve kıyı habitatları gibi birçok farklı konuda bilimsel tartışma gerçekleştirdi.

 

ITU 9. Jeokimya Sempozyumu (1)