2022 Yurt Dışı Lisansüstü Eğitim (YLSY) Burs Başvuruları Başladı

Image

Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversiteler ve farklı kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanuna dayalı olarak lisansüstü öğrenim görmek amacıyla, yurt dışına 15 jeoloji ve hidrojeoloji mühendisinin de içinde yer aldığı 321 öğrenci gönderecektir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı adına 8 Jeoloji Mühendisi, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) adına 3 Jeoloji Mühendisi ve yine TPAO adına 3 Jeoloji veya Hidrojeoloji Mühendisi sadece Yüksek Lisans için Hacettepe Üniversitesi de sadece Doktora için 1 Jeoloji Mühendisi kadrosu açmıştır.

Yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek üzere başvuru yapacak adaylar, başvuru işlemlerini 1 - 11 Kasım 2022 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığının http://rebus.meb.gov.tr (REBUS - Resmî Burslu Öğrenci Sistemi ) internet adresi üzerinden "T.C. kimlik numarası, kimlik seri numarası ile yakınının (eş, çocuk, anne veya baba) T.C. kimlik numarası" bilgilerini kullanarak yapacaklardır. Başvurular 11 Kasım 2022 tarihinde saat 17.00`de sona erecektir.

2022 YLSY süreci ve kontenjanlara ilişkin detaylı bilgilere ulaşmak için başvuru yapacak adayların duyuru ekinde yer alan 2022 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu ile Tercih Tablosu´nu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Adayların 2022 YLSY Tercih Tablosunda yer alan "Tamamlanacak Öğrenim Seviyesinde" öğrenim görmeleri gerekmektedir. Adayların bu doğrultuda başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir.

ÖNEMLİ NOT:
Sisteme giriş yaparak bilgilerini kaydeden ya da tercihte bulunan adaylardan bilgilerini ya da tercihlerini güncellemek isteyenler "2022 YLSY Başvuruları ve Tercih İşlemleri İçin Tıklayınız" sekmesiyle tekrar giriş yapabilir.